Dagopvang

WOEF! Kom jij onze roedel versterken? We hebben nog plekjes vrij!

 

Yuma_en_vriendjes banklobbessen

Huiselijke opvang in een luxe accommodatie

Hondendagopvang Lobbes werkt niet met kennels/hokken. Ons resort voor honden bestaat uit luxe hondenhuiskamers waar de honden de gehele dag toegang toe hebben. Onze opzet is dan ook heel anders dan de doorsnee opvangmogelijkheden. Bij ons lopen de honden de gehele dag los op ons grote terrein en hebben onbeperkt toegang tot de hondenhuiskamers.
 

Bij Lobbes staat bewegingsvrijheid voorop. De gehele dag kan uw hond zowel binnen als buiten vertoeven, uiteraard onder toeziend oog van onze ervaren begeleiders. Daarnaast hebben de honden vrijelijk toegang tot heuse hondenhuiskamers voorzien van alle luxe; banken, luie stoelen, manden, kussens, speelgoed etc. Wij kiezen dus voor een huiselijke sfeer! Daarnaast vangen honden in groepsverband op. Een hond is een roedeldier en geniet van het samenzijn met andere soortgenoten. Zij spreken immers dezelfde taal en begrijpen elkaar feilloos. Onze aanwezigheid brengt structuur, regels en duidelijke grenzen. Dit biedt de honden rust, vertrouwen en ontspanning.

DSC_0058 IMG_2352

Het overgrote gedeelte van de dag wordt, bij goed weer, buiten doorgebracht in onze grote speeltuinen. Honden af en toe lekker binnen willen liggen, hebben hier ook de mogelijkheid toe door ons open karakter. Het groepsproces staat bij alle activiteiten centraal. Onze opzet vraagt wel om een secure selectie, waardoor we bepaalde voorwaarden stellen aan onze deelnemertjes. Deze voorwaarden kunt u terugvinden onder onze huisregels.  

U kunt uw hond 's morgens brengen tussen 7.00 uur en 9.00 uur. De honden ´verblijven´ in 1 grote groep honden van allerlei soorten, maten en leeftijden. Optimaal socialiseren dus, alsook leren van elkaar. De ervaring leert dat dit bij goede selectie en samenstelling op een dag, heel goed mogelijk is. De honden die verplicht rust nodig hebben (pups, senioren, honden zonder rem, herstellende honden), kunnen wij op bepaalde momenten even een pauze opleggen.

Bij ons mag uw hond echt hond zijn.

DSC_0020

Een groep bestaat uit ongeveer 30 honden. Vanwege de vele huiskamers en het grote terrein werkt dit uitstekend. Natuurlijk moeten wij wel de juiste groepssamenstelling maken. 10 jonge pubers bij elkaar, werkt uiteraard niet, gezien er dan teveel onrust en begeleiding nodig is. De groep bestaat voornamelijk uit honden vanaf 3 jaar en ouder. Per dag vangen wij een klein aantal pubers en pups op. Zo kan de aandacht voor iedere hond afzonderlijk worden gegarandeerd.
 

De dag begint uiteraard met het brengen van alle honden. De kamers zijn voor iedereen toegankelijk en op de voorveldjes kunnen de honden alvast lekker even naar buiten. Zodra alle honden er zijn, beginnen we met het even lekker uitrazen op ons grote achterspeelveld. Daarnaast is er natuurlijk volop gelegenheid om te knuffelen en te stoeien met de verzorgers. Dan is het tijd voor koffie....Nou ja, voor de juffen dan. Wel staat er een lekker koekje op het menu voor alle Lobbesjes. De honden die nog energie hebben, kunnen lekker buiten blijven. De rustigere honden zoeken meestal even een bank, mand of kussen op om even bij te komen.

DSC_0107 DSC_0547

 's Middags gaan alle honden wederom mee naar het achterspeelveld. Hier blijven we meestal tot het ophaaltijd is (15.00 uur), afhankelijk van het weer. Vanaf 15.00 uur kunnen alle honden weer worden opgehaald, en is het aan de honden om hun tijd in te delen. Sommige honden luieren, andere scharrelen buiten rond en voor degene die nog een laatste piek energie hebben kan er nog wat gerend worden.  Voor pups en senioren is er een aangepast programma, waarbij goed gekeken wordt naar leeftijd, lichamelijk kunnen en bescherming tegen overbelasting. Meer hierover kunt u lezen op de pagina van de puppy-opvang en de seniorengroep.

 

Faciliteiten binnen de dagopvang:

* luxe ingerichte kamers

* begeleiding door onze ervaren roedelleiders

* graafveld

* speelveld

* lekkere koekjes

* verwarmde kamers in de winter

 

  Vaste of wisselende dagen in de week  

Om onze beperkte plaatsen zo goed mogelijk te benutten, en zo weinig mogelijk mensen teleur te moeten stelen, nemen wij uitsluitend honden aan die minimaal 1x per week gebruik maken van onze dagopvang. Bij vaste dagen kunnen wij u een plaatsgarantie geven. Bij wisselende dagen is dit helaas niet mogelijk en moet er plaats zijn op de dagen die u in een bepaalde week nodig heeft.

Vaste dagen worden voor uw hond standaard gereserveerd. Wanneer u echter geregeld meerdere malen per week/maand afzegd, behouden wij ons het recht om de vaste plaats aan een andere hond aan te bieden. Bij afzeggingen voor een periode langer dan 4 weken is dit tevens van toepassing. Uitgezonderd de zomervakantie, wat altijd een rommelige periode is. Dit alles om onze wachtlijsten zo kort mogelijk te houden.   

Annulering

Annuleringen ontvangen wij graag uiterlijk 11.00 uur voorafgaand aan de dag van opvang. Zo kunnen wij andere baasjes eventueel alsnog helpen. Bij te late afmelding of niet verschijnen wordt de dag alsnog in rekening gebracht. 

Laatst aangepast (donderdag, 02 februari 2017 12:12)